Bring to Mind, what sounds like? – The National


In de rubriek “Bring to mind” worden er een aantal tips gegeven van onbekende bands die lijken op populaire bands. De band die als eerste onderhanden wordt genomen is The National.

The National

The National, een indierock band uit Cincinnati, Ohio. De band haalt inspiratie uit county-rock, Americana, indie rock & Brit-pop. Het eerste album wat de band uitbracht draagt dezelfde naam als de band. De doorbraak bij het grote publiek kwam in 2010 met de release van het album High Violet. Bij de release van dit album schoot het naar boven in de charts in de UK & Amerika. Op dit album staat een van de meest bekende nummers van The National, Bloodbuzz Ohio.

 The Slow Show

Als je houdt van de donkere, melodische kant van The National wil ik je graag introduceren aan The Slow Show. De band is opgericht in 2010 in Manchester. In 2015 bracht de band hun debut album, White Water uit. De opener “Dresden” is een van de beste nummers van het album. De intro bestaat uit een koor begeleid door een piano die langzaam een spanning opbouwen. De spanning in het nummer wordt alleen maar vergroot als de diepe, donkere stem van Rob Goodwin erin komt.

The Slow Show staat 8 april op het Motel Mozaique Festival. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Leave a Reply